Puheenjohtajan palsta

Hei kaikki,

Pakkanen paukkuu yhä, mutta aurinko niin keväisesti jo paistaa päivisin. Mutta varma kevään merkki on se, että Valtakunnalliset sukututkimuspäivät eli Suku-2018 -tapahtuma on jo viikon päästä Tampereella. Yhdistys järjestää sinne yhteiskuljetuksen, joten jos haluat mukaan, niin ota pikaisesti yhteyttä sihteeri Riittaan.

Jäsenmaksulaskut tulivat jokaiselle Aninkainen 1/2018 lehden mukana ja kiitettävästi olette jo jäsenmaksuja hoitaneet. Muutamalta henkilöltä on kuitenkin maksu unohtunut ja nyt olisi syytä hoitaa asia pikaisesti kuntoon. 8.3.2018 lähtee huomautuslaskut ja niihin tulee jäsenmaksun päälle 5 euron huomautuskulu.

Digitoiminen edistyy yhä edelleen Turussa, vaikka saimmekin Turun ja Kaarinan seurakunta-yhtymältä ikäviä uutisia - he eivät päästä meitä kuvaamaan alkuperäisiä kirkonkirjoja. Tämä tarkoittaa sitä, että yhä edelleen etenkin Kaarina, Kakskerta, Maaria ja Paattinen ovat "pimennossa". He kyllä lupasivat toimittaa arkistolle mikrokortit/-filmit, mutta katsotaan koska asia etenee. Itse Turun kohdalta on päästy etenemään kiertotietä, eli saamme pikkuhiljaa materiaalia verkkoon, mikä ilahduttaa varmasti suuresti Turun tutkijoita. Tällä hetkellä nimittäin työkokeilussa oleva Katariina kuvaa Turun poliisilaitoksen vanhan yhteisarkiston puolelta asukasluetteloita, mitkä ovat lähes samanlaisia sisällöltään kuin rippikirjatkin, mutta niistä puuttuu kaikki kirkolliset merkinnät. Olemme kuitenkin arvioineet, että parempi tämäkin, kuin ei mitään materiaalia. Samaisesta arkistosta löytyy myös muuttaneita ja kuolleita, jotka nekin digitoidaan.

Silja jatkaa SSHY:n palkkaamana vielä tämän vuoden, joten hän on se henkilö, joka arkistolla opettaa kameralaitteiston käyttöä, samalla kun luonnollisesti itsekin kuvaa alkuperäismateriaalia. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on mahdollisuus tulla joskus muutamaksi tunniksi kuvaamaan, materiaalia kyllä on vielä kuvaamatta.

Kalevi on hienosti ohjannut hakemistojen tekijöiden ryhmää ja sieltä on tulossa paljon uusia hakemistoja. Tämä työ on eräällä tavalla loppusuoralla, olemassa olevien kuvatiedostojen osalta, mutta uutta materiaaliahan tulee jatkuvasti, joten uusia hakemistojen tekijöitäkin kaivataan yhä joukkoon.

Yhdistys järjestää bussikuljetuksen Suku 2018-tapahtumaan Tampereelle (Valtakunnalliset sukututkimuspäivät). Tästä lisätietoa Aninkaisessa.

Hallitus "heittää" nyt teille jäsenille toivomuksen ja toivomme, että otatte siitä kiinni. Laittakaa hallitukselle rohkeasti postia (joko yhdistyksen sähköpostiin tai henk.koht.). Mitä toimintoja te toivotte yhdistykseltä? Onko hyviä ideoita luennoiksi ja/tai luennoitsijoiksi? Halutaanko ruotsin-kielistä atk-piiriä tai luentoja? Sana on vapaa ja toivomme todellakin palautetta. Yhdistys on jäseniään varten, ei hallitusta varten. Samassa yhteydessä heitämme vielä toisenkin toiveen eli mieti onko jotain sellaista mitä sinä voisit tehdä. Yhdistyksen toiminnassa kaivataan talkoolaisia ja aktiivisia toimijoita; on sitten kyse opastajista, kirjoittajista, esitelmöitsijöistä, ideanikkareista, kotisivujen kehittäjästä tms. Tässäkin asiassa ota rohkeasti yhteyttä.

T: Sari