Puheenjohtajan palsta

Hei kaikki,

Kirjamessut onnellisesti takana. Kiitos kaikille talkoolaisille ja osastollamme kävijöille. Oli selkeästi huomattavissa, että sukututkimus kiinnostaa ihmisiä ja sitä vartenhan meidän yhdistyksemmekin on. Ei suinkaan vain Turun alueen tutkijoille vaan koko sukututkimuskenttää palvellen, toki pääpaino on kerätä tällä alueella asuvat sukututkijat yhteen. Tämä asia on mielestäni hyvä tuoda esille, koska monet messuilla pysähtyvät luulivat meidän olevan keskittyneitä vain tämän alueen tutkimiseen.

Tänään sitten alkaa uutena tapaamismuotona DNA-tutkimuksiin perehtyminen. Jokaisen tapaamisen alussa on ensin yleisluonteinen alustus ja sitten perehdytään tarkemmin tuloksien analysoimiseen. Jos nämä DNA-tutkimukset kiinnostavat riittävän isoa porukkaa, eikä testiä ole vielä tehty, niin katsotaan saisimmeko jostain ryhmätilauksen ja neuvoteltua hiukan hinnasta alennusta. (kirjoitettu 17.10.2017).

Vuosikirja 2017 on edelleen jumissa kirjapainossa, syystä tai toisesta, mitä me emme tiedä. Pahoitteluni tästä kaikille.

T: Sari