Puheenjohtajan palsta

Hei kaikki,

kesä meni aika vauhdikkaasti ja jäi se lomakin oikeastaan aina minimaaliseksi, pienellä maakuntamatkalla kuitenkin isännän kanssa käytiin ja nuorisoa tavattiin. Ja eihän sitä tietysti maakunnissakaan täysin ilman harrastukseen liittyviä mutkia selvitty, vaan muutamat hautausmaat ja museot tuli kierrettyä.

Aninkainen on painossa tulee sieltä kyllä, mutta vähän viiveellä, kun on ollut laiteongelmia.

Tätä kirjoittaessani on ajatukset yhä perjantain tragediassa Turussa. Ensin tuli pelko, ettei kukaan ystävistä ole joutunut tämän silmittömän vihahyökkäyksen kohteeksi. Onneksi kaikki olivat turvassa. Viha maahanmuuttajia kohtaan tulee kasvamaan tämän vuoksi, se on varmaa, mutta jotenkin sitä vaan haluaa uskoa ja toivoa, että järki voittaa lopulta. Harvan meidänkään geeniperimä ihan täysin 'suomalaista' on vaan siellä on rippeitä vähän sieltä ja täältä, kun riittävän kauaksi tutkitaan.

Toivotan teille jokaiselle oikein mukavaa syyskauden alkua, nähdään

T: Sari

ps. Meidän yhdistyksessämme on muutama henkilö, jotka tekevät myös maksua vastaan sukututkimuksia ja heihin saa yhteyden yhdistyksen sähköpostin kautta. Jokaisella on kokemusta sekä tietotaitoa. Aina kysytään sukututkimuksen hinnasta, mutta siihen on lähes mahdotonta lyödä selkeää hintalappua. Kyse on aina siitä kuinka laaja tutkimus halutaan, pystytäänkö tutkimusta tekemään vain kirkonkirjojen perusteella vai pitääkö tietojen hakua laajentaa muihinkin lähteisiin, paljonko tutkimukseen käytetään aikaa jne. Eli kerro mahdollisimman selkeästi tutkijalle mitä toivot, niin hän osaa sitten laskea jonkin hinta-arvion.