Puheenjohtajan palsta

Hei kaikki,

tässä sitä on pikku hiljaa puheenjohtajakin siirtymässä kesälaitumille, kun vuosikirjan tekeminen on edistynyt huimaa vauhtia. Siitä suuri kiitos kirjoittajille ja tietysti työryhmälle: Päivi, Olavi, Toro ja allekirjoittanut. Olemme suunnitellusta aikataulusta edellä. Lisätietoja vuosikirjasta elokuussa 2017.

Kesäloman katkaisee mukavasti (käääk) kaksi erillistä porukkaa, jotka ovat tulossa Turkuun ja kaipaavat hiukan apuja sukututkimuksen kohdalla. Molemmat tulevat toiselta puolelta maailmaa eli Australiasta. Mielenkiintoisia hetkiä siis odotettavissa.

Elokuussa sitten palataan jällen aktiivisemmin tutkimusten pariin, mutta laskeudutaan syyskauteen pehmeästi eli kokoonnutaan kahvittelemaan maanantaina 28.8.2017 kello 17. Toro pitää meille alustuksen ja sitten vaihdetaan muuten kuulumisia.

Oikein lupsakkaa kesää teille kaikille.

T: Sari

ps. Meidän yhdistyksessämme on muutama henkilö, jotka tekevät myös maksua vastaan sukututkimuksia ja heihin saa yhteyden yhdistyksen sähköpostin kautta. Jokaisella on kokemusta sekä tietotaitoa. Aina kysytään sukututkimuksen hinnasta, mutta siihen on lähes mahdotonta lyödä selkeää hintalappua. Kyse on aina siitä kuinka laaja tutkimus halutaan, pystytäänkö tutkimusta tekemään vain kirkonkirjojen perusteella vai pitääkö tietojen hakua laajentaa muihinkin lähteisiin, paljonko tutkimukseen käytetään aikaa jne. Eli kerro mahdollisimman selkeästi tutkijalle mitä toivot, niin hän osaa sitten laskea jonkin hinta-arvion.