Digitointiprojekti

Pentti Kilpiö ja Kalevi Salmi ovat nyt johtaneet digitointiprojektia siihen malliin, että Varsinais-Suomen alueen kuvaukset alkavat olemaan loppusuoralla. Toki vielä on jonkin verran kuvattavaa ja tässä tarvitaan vielä jäsenistömme talkooapua.

Turun kuvauksiin vaikuttaa paljon se, milloin seurakunta palauttaa kirjat Turun maakunta-arkistoon vai palauttaako. Jos eivät palauta, niin sitten skannataan olemassa olevat mikrofilmit. Lisäys: Alustavasti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ovat näyttäneet vihreää valoa kuvauksille ja nyt odotellaan lopullista vahvistumista ajankohdalle. Materiaali on ilmeisesti mahdollista kuvata alkuperäisistä kirjoista.

Jos sinua kiinnostaa hakemistojen tekeminen, niin ota ihmeessä yhteyttä Kalevi Salmeen kalevi.salmi(at)fimnet.fi. Hakemistoja puuttuu vielä ja niiden tekeminen sopii sellaisellekin henkilölle, joka ei pääse itse maakunta-arkistoon.

Onko sinulla jotain ideoita mitä vielä pitäisi digitoida SSHY:n palvelimelle? Tee asiasta esitys Pentti Kilpiölle ja katsotaan löytyykö skannaajia/kuvaajia. 

Tulossa: Turusta on kuvattu tonttiäyrikortisto, mutta ei vielä palvelimella. Kuvaukset meneillään Käsityöläiskortiston suhteen. SSHY on palkannut työllistämisvaroilla Silja Ristimellan suorittamaan alkuperäiskuvauksia joulukuun 2016 loppuun asti. Silja täydentää niiden seurakuntien materiaalia alkuperäiskuvauksin, mistä on olemassa vain mikrokorteista tai -filmeistä tehtyjä skannauksia.

Kuvausten oheislaitteiston säilytys on ns. varatilan lukittavassa kaapissa, minkä avaamisen pääasiallinen vastuu on Silja Ristimellalla.