Jaostot

Neuvontapalvelut

Yhdistys järjestää "Kädestä pitäen" opastusta Maakunta-arkistossa, käsialakursseja, atk-piiriä sekä esitelmiä liittyen sukututkimukseen.

"Kädestä pitäen" opastusta annetaan Turun maakunta-arkistossa keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12.00 - 14.00 sekä parillisen viikon tiistaina kello 17.00 - 19.00. Opastuksesta vastaa Pentti Kilpiö ja hänen apunaan on suuri joukko kokeneita sukututkijoita. Oletko itse kiinnostunut toimimaan oppaana? Ota yhteyttä Penttiin.

Atk-piiri kokoontuu Björn Ahdin vetämänä ja siellä pyritään ratkomaan erilaisia atk-ongelmia, joihin jäsenet voivat sukututkimuksen parissa törmätä. Ryhmä kokoontuu Maakunta-arkistossa, joka on myös antanut ryhmän käyttöön päätteen, jolla on internet yhteys ja eri sukututkimusohjelmia. Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan Aninkainen-lehdessä, kotisivuilla ja Maakunta-arkiston ilmoitustaululla. Atk-piiri on kerran kuukaudessa tapahtumakalenterissa mainittuina päivinä.

Käsialakursseja järjestetään totuttuun tapaan myös vuonna 2013, eli kerran kuukaudessa tapahtumakalenterissa mainittuina päivinä. Lisäksi käsialojen saloihin perehdytään Aninkainen-lehdessä. Tämä palvelu on tarkoitettu lähinnä niille, jotka eivät pitkän matkan vuoksi pääse osallistumaan itse kurssille.

Esitelmistä saat tarkempaa tietoa Aninkainen-lehdestä, kotisivuilta ja Maakunta-arkiston ilmoitustaululta.


Julkaisutoiminta

Yhdistys julkaisee jäsenilleen Aninkainen -lehteä, joka postitetaan jäsenille neljä kertaa vuodessa. Lehden toimitus toivoo yhdistyksen jäseniltä aktiivisesti artikkeleita. Lehdessä ilmoitetaan myös tulevista tapahtumista.

Vuonna 2000 julkaistiin ensimmäinen vuosikirja ja vuonna 2010 julkaistiin vuosikirja numero 6, mikä postitettiin jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Joitakin yksittäisiä kappaleita on vielä aikaisemmista kirjoista myytävänä. Seuraavan vuosikirjan aihetta ei ole vielä päätetty, joten nyt on mahdollisuus vaikuttaa tulevan kirjan sisältöön.

Kaikki julkaisuihin tarkoitettu materiaali yhdistyksen sähköpostiin turunsukututkijat(at)gmail.com


Retkitoiminta

Retkitoiminnasta vastaa Jouni Elomaa. Jouni ilmoittaa retkistä Aninkainen-lehdessä, Maakunta-arkiston ilmoitustaululla ja kotisivuilla.


Kirjasto

Yhdistys on saanut runsaasti lahjoituksena kirjoja ja sukututkimuksia. Lisäksi yhdistyksen kirjastossa on mikrokorttien lainausta.