KEVÄTRETKI 19.5.2018

Teljän muinaiskaupunki Kokemäenjoen rannalla toimi pitkään keskiajalle Satakunnan hallinnolli-sena keskuksena. Tänne suuntautuivat ensimmäiset lähetysmatkat ja täällä sijaitsi myös arvoi-tuksellinen Kokemäenlinna. Mitä tästä ja myöhemmistä vuosisadoista on vielä nähtävissä.

Lähde mukaan iloisessa seurassamme ottamaan selvää.

Lähdemme Turusta linja-autoaseman tilausajolaiturista (Matkahuollon tavara-aseman edestä) aamulla klo 8.00. Ajamme Huittisten kautta Vitikkalan rustholliin, missä nautimme aamukahvit ja kuulemme ratsutilan historiasta ja nykypäivästä.

Kokemäen paikallisoppaan kanssa kiertelemme Kokemäen nähtävyyksiä, mm. Tulkkilan kirkon-mäen, vanhan kirkon paikan, Pyhän Henrikin saarnahuoneen ja Kokemäen kartanon sekä nautimme lounaan Kokemäen Seuratalolla.

Kokemäeltä matka jatkuu Harjavaltaan, missä tutustumme kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin (1879-1949) taiteilijakoti Harjulaan, kuulemme taiteilijasta ja tämän suvusta sekä nautimme iltapäiväkahvit.

Kotimatkalla ajamme vielä aikataulun salliessa Panelian ”kaupungin” kautta. Paluureitti kulkee Euran ja Säkylän kautta ja Turkuun saavutaan klo 17.00 mennessä.

Matkan hinta on 67 euroa. Jos sinulla on Museokortti, kerrothan siitä ilmoittautuessa, sillä saa 5 euron alennuksen.

Sitovat ilmoittautumiset Riitalle 5.5. mennessä sähköpostitse tai puhelimella 040-7673835 (mieluiten klo 14.00 jälkeen). Samalla on ilmoitettava ruoka-ainerajoitteista.


TERVETULOA MUKAAN RETKELLE, ota mukaan myös kaverisi vaikka hän ei olisi jäsen.