KEVÄTRETKI lauantaina 20.5.2017

HUOM!!! Bussi on nyt täynnä!!!! Jokunen voidaan ottaa jonotuslistalle, jos tulee peruutuksia.
Retki suuntautuu tällä kertaa Kemiönsaarelle.

Lähtö Turusta, Aurakadulta (kaupungintalon pysäkki) kello 8.15. Kyytiin pääsee myös tien 110 pikavuoropysäkeiltä. Matkan varrelta kyytiin tultaessa täytyy pysäkki ilmoittaa samalla kun ilmoittautuu retkelle.

Ensimmäinen kohteemme on harvoin yleisölle avoinna oleva Sjölaxin kartano, missä nautimme aamukahvit ja tutustumme kartanon päärakennukseen ja historiaan. Tämän jälkeen siirrymme bussilla Kemiön keskiaikaiselle kivikirkolle ja meille tulee paikkakuntalainen opas mukaan, joka kertoo kirkon historiasta.

Tämän jälkeen suuntaamme kohti Taalintehdasta, missä nautimme loistavasta noutopöydästä Storfinnhovassa ja jatkamme oppaan kanssa matkaa kohti Taalintehtaan ruukkikylää, missä näemme asuintiloja, hiiliuunit ja 1850-luvulta olevan masuunin. Taalintehtaan raudanjalostuksen historiahan ulottuu vuoteen 1686 ja näistä oppaamme kertoo meille lisää.

Vuoden 2016 kylästä siirrymme Söderlångvikin kartanon suuntaan, missä kartanorakennus toimii nykyisin museona ja sisältää osan Amon Anderssonin laajasta taidekokoelmasta. Kartanoon tutustumisen jälkeen tutustumme vielä tallirakennuksessa olevaan taidenäyttelyyn, puotiin ja nautimme iltapäiväkahvit.

Kotimatkalle lähdemme noin kello 16.00. Matka kulkee bussilla näppärästi Dragsfjärdin kirkonkylän läpi. Oppaan jätämme Kemiön keskustaan ja sitten ryhmä suuntaa kohti Turkua, missä olemme arviolta 17.30.

Retken hinta on 68 euroa/henkilö ja se sisältää bussikyydin lisäksi kahdet kahvit, lounaan, oppaan palvelut sekä sisäänpääsyt. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 30 henkilön osallistumista. Ilmoittaudu siis viimeistään 5.5.2017 sähköpostitse tai tästä retkilomakkeen kautta. Ilmoittautuminen on sitova. Voit ottaa matkalle myös ystäväsi, vaikka hän ei olisi yhdistyksen jäsen. Muista myös sähköpostiosoittesi, koska sen kautta saat 6.5.2017 tiedot retken maksamiseen liittyvistä asioista.

Tervetuloa mukaan tällä hienolle retkelle !!!